Brighton & Hove Albion FC mot Man City laguppställning

26 juni 2024
Brighton & Hove Albion FC mot Man City laguppställning

Brighton & Hove Albion FC och Manchester City är två lag som spelar i engelska Premier League, och de har mötts flera gånger under åren.

Nedanför kommer vi att gå igenom laguppställningarna för båda lagen från deras senaste möte. Vi ska även försöka förutspå hur laguppställningarna kan se ut nästa gång de möts, baserat på den senaste informationen om spelarnas form och nyförvärv.

Den senaste Brighton & Hove Albion FC mot Man City laguppställning

Brighton & Hove Albion laguppställning

Formation 4-2-3-1

Målvakt: Jason Steele

Försvarare: Joel Veltman, Jan Paul van Hecke, Lewis Dunk, Valentín Barco

Mittfältare: Carlos Baleba, Jakub Moder, Adam Lallana, Pascal Groß, João Pedro
Anfallare: Danny Welbeck

Manchester City laguppställning

Formation 4-1-4-1

Målvakt: Ederson Moraes

Försvarare: Kyle Walker, Manuel Akanji, Nathan Aké, Joško Gvardiol

Mittfältare: Rodri, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Mateo Kovačić, Phil Foden

Anfallare: Julián Álvarez

Matchanalys från den senaste drabbningen

Den 25 april 2024 möttes Brighton & Hove Albion FC och Manchester City i den 34 omgången av Premier League på Brightons hemma-arena, Falmer Stadium. Matchen slutade med en klar seger för Manchester City, som vann med 4-0.

Manchester City tog ledningen tidigt i matchen när Kevin De Bruyne gjorde första målet i den 17 minuten. Därefter utökade Phil Foden ledningen genom att göra två mål inom kort tid, först i den 26 minuten och sedan igen i den 34 minuten. Julián Álvarez satte punkt för matchens målfest genom att göra det sista målet i den 62 minuten.

Trots Brightons ansträngningar lyckades de inte bryta igenom Manchester Citys starka försvar, och matchen slutade med en övertygande seger för gästerna. Detta resultat stärkte Manchester Citys position i Premier League och visade deras dominans i ligan.

Spelare att hålla koll i båda lagen

När Brighton & Hove Albion FC och Manchester City möts nästa gång finns det flera spelare att hålla ett extra öga på. Här är två nyckelspelare från vardera lag som kan göra stor skillnad i matchen.

Brighton & Hove Albion FC

En spelare att verkligen hålla koll på i Brighton är japanen Kaoru Mitoma. Han har imponerat stort med sin teknik och förmåga att driva med bollen. Mitoma hade tyvärr en del skadeproblem under förra säsongen och missade därför det senaste mötet mellan Brighton och Manchester City.

Om han är frisk och spelar i nästa match kommer han definitivt att vara en spelare som Citys försvar måste vara extra uppmärksamma på. Mitoma är en av Brightons nyckelspelare och kan med sitt kreativa spel vara avgörande för att skapa målchanser.

Manchester City

I Manchester City är det Phil Foden, nummer 47, som står ut. Foden var lysande under den senaste Premier League-säsongen och belönades med priset för Premier Leagues bästa spelare. Hans skicklighet, spelförståelse och målskytte har imponerat på många, och han förväntas bara bli bättre.

Foden gjorde två mål i det senaste mötet mot Brighton och var en avgörande faktor i Citys seger. Hans förmåga att skapa chanser och avsluta med precision gör honom till en spelare som Brightons försvar måste hålla koll på under hela matchen.

Förväntadade startelvor till nästa möte

Brighton & Hove Albion FC förväntade laguppställning

Formation 4-2-3-1

Målvakt: Bart Verbruggen

Försvarare: Joel Veltman, Adam Webster, Lewis Dunk, Pervis Estupiñán

Mittfältare: Pascal Groß, Billy Gilmour, Solly March, João Pedro, Kaoru Mitoma

Anfallare: Danny Welbeck

Manchester City förväntade laguppställning

Formation 4-1-4-1

Målvakt: Ederson Moraes

Försvarare: Kyle Walker, Ruben Dias, Nathan Aké, Joško Gvardiol

Mittfältare: Rodri, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Phil Foden, Jérémy Doku

Anfallare: Erling Haaland

I dessa förväntade startelvor finns det några ändringar från senaste gången de möttes. Till exempel är stjärnan Erling Haaland med här då han är en av Manchester Citys viktigaste spelare. Han och många andra spelare var ej tillgängliga i det det senaste mötet på grund av skada eller sjukdom.

Fler artiklar

Taipei Ica – allt du behöver veta

Taipei Ica – allt du behöver veta

Vad är Taipei Ica för något? Ja, i den här texten kommer vi förklara allt du behöver veta om spelet Taipei på Icakuriren. Vi kommer att gå igenom vad spelet går ut på, hur du spelar det, och vilka regler som gäller. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat...

Varför bör man anlita målare?

Varför bör man anlita målare?

Du kanske har funderat på att måla om, men undrar om det verkligen är värt att anlita en målare för jobbet. Så är det verkligen värt att lägga pengarna på det? Svaret på denna fråga varierar såklart beroende på vem man frågar, men låt oss här nedanför kolla närmare på...

Hur länge klarar sig ris i kylen?

Hur länge klarar sig ris i kylen?

Hur länge klarar sig ris i kylen? Kokt ris klarar sig vanligtvis 4–6 dagar i kylen om det förvaras på rätt sätt. Det innebär att det ska ligga i en lufttät behållare och i låg temperatur. Detta hjälper till att hålla riset fräscht och minskar risken för att det blir...