Crystal Palace mot Man Utd laguppställning

26 juni 2024
Crystal Palace mot Man Utd laguppställning

Crystal Palace och Manchester United är två lag i Premier League som har många bra spelare. I denna artikel kommer vi titta närmare på laguppställningarna för båda lagen från deras senaste möte.

Vi kommer att analysera vilka spelare som startade och hur matchen slutade. Dessutom ska vi försöka förutspå hur laguppställningarna kan komma att se ut nästa gång de möts.

Den senaste Crystal Palace mot Man Utd laguppställning

Crystal Palace laguppställning

Formation 3-4-3

Målvakt: Dean Henderson

Försvarare: Nathaniel Clyne, Joachim Andersen, Chris Richards

Mittfältare: Daniel Muñoz, Adam Wharton, Will Hughes, Tyrick Mitchell
Anfallare: Michael Olise, Jean-Philippe Mateta, Eberechi Eze

Manchester United laguppställning

Formation 4-2-3-1

Målvakt: André Onana

Försvarare: Diogo Dalot, Casemiro, Jonny Evans, Aaron Wan-Bissaka

Mittfältare: Kobbie Mainoo, Christian Eriksen, Antony, Mason Mount, Alejandro Garnacho

Anfallare: Rasmus Højlund

Matchanalys från den senaste drabbningen

Den 6 maj 2024 spelade Crystal Palace mot Manchester United i den 36:e omgången av Premier League. Matchen ägde rum på Crystal Palaces hemmaplan, Selhurst Park, och slutade med en övertygande seger för hemmalaget med 4-0.

Matchbilden var total dominans av Crystal Palace från start till slutsignal, och redan i den 12 minuten kom det första målet genom Michael Olise. Strax innan halvtid, i minut 40, utökade Jean-Philippe Mateta ledningen med ett välplacerat skott, vilket gav Crystal Palace en 2-0 ledning när lagen gick till pausvila.

Dominansen fortsatte i andra halvlek, och i minut 58 var det Tyrick Mitchell som gjorde 3-0. Till sist var det återigen Michael Olise som satte 4-0 målet i minut 66, och det blev även slutresultat.

Det var en imponerande insats av Crystal Palace, som förtjänade sin klara seger mot Manchester United. Matchen var ett bevis på att det inte alltid är det förhandstippade laget som vinner.

Spelare att hålla koll i båda lagen

För Crystal Palace är den kreativa mittfältaren Eberechi Eze en stor nyckelspelare. Eze har en unik förmåga att skapa chanser och driva lagets spel framåt. Hans skicklighet med bollen och förmåga att bryta igenom försvarslinjer gör honom till en ständig fara för motståndarna. Mycket av Crystal Palace offensiva spel kretsar kring Eze, och hans prestationer kan ofta vara avgörande för lagets framgångar.

På Manchester Uniteds sida är lagkaptenen Bruno Fernandes en spelare att verkligen hålla koll på. Fernandes är central i Uniteds spel och är känd för sin fina teknik och speluppfattning. Han har en förmåga att göra avgörande passningar och att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt för att sätta bollen i mål. Om någon i Manchester United ska avgöra en match, är det mycket sannolikt att det är just Fernandes.

Förväntade startelvor till nästa möte

Crystal Palace förväntade laguppställning

Formation 3-4-3

Målvakt: Dean Henderson

Försvarare: Marc Guehi, Joachim Andersen, Chris Richards

Mittfältare: Daniel Muñoz, Adam Wharton, Will Hughes, Tyrick Mitchell
Anfallare: Matheus França, Jean-Philippe Mateta, Eberechi Eze

Manchester United förväntade laguppställning

Formation 4-2-3-1

Målvakt: André Onana

Försvarare: Diogo Dalot, Harry Maguire, Lisandro Martinez, Luke Shaw

Mittfältare: Casemiro, Kobbie Mainoo, Alejandro Garnacho, Bruno Fernandes, Marcus Rashford

Anfallare: Rasmus Højlund

Något som kan ändra dessa förväntade startelvor är självklart ifall något av lagen säljer några av sina spelare. En spelare som nyligen har lämnat Crystal Palace är fransmannen Michael Olise. Han stod för två av målen sist lagen möttes, så det ska bli intressant att se hur Crystal Palace klarar sig utan honom.

På samma sätt finns det även chans att lagen värvar nya spelare, som kan komma att slå sig in i en startelva. Sådana saker kan självklart ändra hur de förväntade startelvorna ser ut, men just nu ser de ut som de gör ovanför.

Fler artiklar

Taipei Ica – allt du behöver veta

Taipei Ica – allt du behöver veta

Vad är Taipei Ica för något? Ja, i den här texten kommer vi förklara allt du behöver veta om spelet Taipei på Icakuriren. Vi kommer att gå igenom vad spelet går ut på, hur du spelar det, och vilka regler som gäller. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat...

Varför bör man anlita målare?

Varför bör man anlita målare?

Du kanske har funderat på att måla om, men undrar om det verkligen är värt att anlita en målare för jobbet. Så är det verkligen värt att lägga pengarna på det? Svaret på denna fråga varierar såklart beroende på vem man frågar, men låt oss här nedanför kolla närmare på...

Hur länge klarar sig ris i kylen?

Hur länge klarar sig ris i kylen?

Hur länge klarar sig ris i kylen? Kokt ris klarar sig vanligtvis 4–6 dagar i kylen om det förvaras på rätt sätt. Det innebär att det ska ligga i en lufttät behållare och i låg temperatur. Detta hjälper till att hålla riset fräscht och minskar risken för att det blir...