Brentford mot Man City laguppställning

26 juni 2024
Brentford mot Man City laguppställning

När två lag som Brentford och Manchester City möts på fotbollsplanen, är det alltid spännande att se vilka spelare som kommer att delta.

Just därför, ska vi titta närmare på laguppställningarna för båda lagen från deras senaste möte. Vi kommer även att försöka gissa hur laguppställningarna kommer att se ut nästa gång lagen möts. Häng med!

Den senaste Brentford mot Man City laguppställning

Brentford laguppställning

Formation 5-3–2

Målvakt: Mark Flekken

Försvarare: Mads Roerslev, Mathias Jørgensen, Kristoffer Ajer, Ben Mee, Sergio Reguilón

Mittfältare: Frank Onyeka, Christian Nørgaard, Vitaly Janelt

Anfallare: Ivan Toney, Yoane Wissa

Manchester City laguppställning

Formation 4-2-3-1

Målvakt: Ederson Moraes
Förvarare: Kyle Walker, John Stones, Rúben Dias, Manuel Akanji

Mittfältare: Rodri, Bernardo Silva, Phil Foden, Julián Álvarez, Oscar Bobb

Anfallare: Erling Haaland

Matchanalys från den senaste drabbningen

I deras senaste möte på torsdagen den 20 februari 2024, spelade Brentford mot Manchester City i den 25 omgången av Premier League-säsongen. Matchen ägde rum på Citys hemma-arena, Etihad Stadium, och slutade med en seger för Manchester City, med 1-0.

Trots att matchen bara slutade 1-0 visade Manchester City tydlig dominans genom hela matchen. City lyckades skapa många chanser och hade totalt 25 skott, varav 11 på mål. Brentford kämpade hårt men hade endast 6 skott (2 på mål). Manchester City var med andra ord inte särskilt effektiva framför mål, då de endast lyckades göra ett mål trots sina många försök.

Den matchavgörande händelsen skedde genom den norska anfallaren Erling Haaland, som i minut 71 slog till och säkrade segern för sitt lag.

En annan framträdande spelare i matchen var Brentfords målvakt Mark Flekken. Han stod för en imponerande insats med totalt 9 räddningar, vilket hindrade Manchester City från att göra fler mål. Flekken visade prov på både reflexer och beslutsamhet, och var en stor anledning till att resultatet hölls så jämnt.

Matchen på Etihad Stadium blev därmed en kamp där Manchester City visade sin styrka i att skapa chanser, medan Brentford visade sin förmåga att försvara sig och stå emot trycket från ett av ligans bästa lag.

Spelare att hålla koll på i båda lagen

Brentford

En spelare att hålla ett extra öga på i Brentford är anfallaren Bryan Mbeumo. Mbeumo hade en lysande start på förra säsongen, där han visade sin förmåga att både göra mål och assist. Han var en nyckelspelare i Brentfords offensiv innan han tyvärr drabbades av en långvarig skada som höll honom borta från många matcher.

Om Mbeumo kan hålla sig skadefri framöver, tror vi att han kan bli en spelare som skapar stor oro för Manchester Citys försvar i nästa möte. Hans snabbhet, teknik och förmåga att hitta målet gör honom till en spelare att verkligen hålla ögonen på.

Manchester City

För Manchester City är det den talangfulla Phil Foden som är värd att uppmärksamma. Foden hade en fantastisk förra säsong i Premier League, där han gjorde imponerande 19 mål och 8 assist på 35 matcher. Hans prestationer var så imponerande att han blev utnämnd till Premier Leagues bästa spelare för säsongen. Det går verkligen inte att understryka nog hur hans närvaro på planen gör honom till en ständig hot för motståndarna, och det blir intressant att se hur Brentford planerar att hantera honom i deras nästa möte.

Förväntadade startelvor till nästa möte

Brentford förväntad laguppställning

Formation 3-5-2

Målvakt: Mark Flekken

Försvarare: Aaron Hickey, Mathias Jørgensen, Kristoffer Ajer, Ben Mee, Rico Henry

Mittfältare: Frank Onyeka, Christian Nørgaard, Mathias Jensen

Anfallare: Bryan Mbeumo, Yoane Wissa

Manchester City förväntad laguppställning

Formation 4-2-3-1

Målvakt: Ederson Moraes
Förvarare: Kyle Walker, John Stones, Rúben Dias, Joško Gvardiol

Mittfältare: Rodri, Bernardo Silva, Phil Foden, Kevin De Bruyne, Jérémy Doku

Anfallare: Erling Haaland

Den stora överraskningen i Brentfords förväntade laguppställningen är att Ivan Toney inte är med, trots att han troligtvis har varit Brentfords bästa spelare de senaste åren. Anledningen varför han inte är med i den förväntade laguppställningen är att det ryktas väldigt mycket om att han kommer lämna klubben innan den nya säsongen startar. Därför har vi valt att inte inkludera honom i den förväntade startelvan.

När det kommer till Manchester Citys förväntade startelva är det väldigt svårt att förutspå, då Pep Guardiola, som är tränare, ofta roterar sina laguppställningar. Det är väldigt sällan en laguppställning ser likadan ut två matcher i rad. Detta beror på att Manchester City har så många spelare som håller hög kvalitet, och därför konkurrerar nästan alla om en startplats.

Poängställning i Man City mot Brentford

Historiskt sett har Manchester City och Brentford mötts sex gånger i tävlingsmatcher. Manchester City har varit det dominerande laget i dessa möten, med fyra segrar. Brentford har dock också visat sin kvalitet, och har stått som segrare två av dessa matcher. Det är intressant att notera att ingen av matcherna mellan dessa lag någonsin har slutat oavgjort.

Fler artiklar

Taipei Ica – allt du behöver veta

Taipei Ica – allt du behöver veta

Vad är Taipei Ica för något? Ja, i den här texten kommer vi förklara allt du behöver veta om spelet Taipei på Icakuriren. Vi kommer att gå igenom vad spelet går ut på, hur du spelar det, och vilka regler som gäller. Oavsett om du är nybörjare eller har spelat...

Varför bör man anlita målare?

Varför bör man anlita målare?

Du kanske har funderat på att måla om, men undrar om det verkligen är värt att anlita en målare för jobbet. Så är det verkligen värt att lägga pengarna på det? Svaret på denna fråga varierar såklart beroende på vem man frågar, men låt oss här nedanför kolla närmare på...

Hur länge klarar sig ris i kylen?

Hur länge klarar sig ris i kylen?

Hur länge klarar sig ris i kylen? Kokt ris klarar sig vanligtvis 4–6 dagar i kylen om det förvaras på rätt sätt. Det innebär att det ska ligga i en lufttät behållare och i låg temperatur. Detta hjälper till att hålla riset fräscht och minskar risken för att det blir...